zondag 1 juni 2008

Stille Nacht, Heilige Nacht

Ik heb iets meer dan 7 weken in het ziekenhuis geleden de afgelopen 2 maanden en heb vaak aan Kerst moet denken. Vandaag dus maar eens werk gemaakt van het zoeken van een vakantiehuisje in Beieren zodat we daar in december eens van een ouderwetse Beierse kerst kunnen genieten.

Een aantal jaren geleden heb ik ook al eens kerst in Duitsland gevierd maar kwam toen pas op 1e kerstdag aan en dat was een grote fout. Want Kerst wordt in Duitsland toch vooral op 24 december gevierd (om nog maar te zwijgen van de dagen ervoor wanneer de kerstmarkten hoogtij draaien). Eerste en Tweede Kerstdag zijn in Duitsland redelijk rustig in tegenstelling tot in Nederland wanneer we op de 26e december massaal er op uit trekken richting meubelboulevards!

Ik heb vandaag 435 Ferienwohnungen (FeWo) bekeken of er iets aardigs tussen zat. Wat een werk! Gelukkig had de plaatselijke VVV van waar we naar toe willen een aardige zoekmachine waarbij je kon zoeken op FeWo's die nog vrij waren (niet altijd betrouwbaar). Maar wat is dat vreselijk zeg dat er nog altijd FeWo's (en ook pensions en kleine hotels) zijn die geen website hebben. Niks geen foto's om eens te kijken hoe de woning er van binnen uit ziet. Misschien wel bewust want de beste dingen zijn geheim en moet je goed zoeken en het soms treffen voor iets bijzonders. Zo zijn we ook aan onze huidige FeWo voor de zomer en de februarimaand gekomen. Helaas heeft een andere familie het eerste recht op het huren van 'onze' FeWo tijdens de kerstdagen! Scheiße om het maar eens op zijn Duits te zeggen!

Auf Wiedersehen!

1 opmerking:

Recreatiewoning.nl - Duitsland zei

Duitsland is een heerlijk vakantieland en hier een vakantiehuis huren is dan ook een leuke idee.
Het aanbod van vakantiehuizen is breed en een vakantiewoning huren kan dus tegen een scherpe huurprijs. Ik weet zeker dat het een leuke vakantie gaat worden.