donderdag 13 augustus 2009

Boomwoning aan de Berlijnse Muur

Vandaag is het 48 jaar geleden dat de bouw van de Berlijnse muur van start ging. Op 13 augustus 1961 verrees een bouwwerk dat Oost- en West-Berlijn deelde en voor veel merkwaardige situaties zorgde. Een muur die 2 werelden jarenlang in een ijzeren greep hield. Niet alleen op politiek niveau maar ook in het normale dagelijkse leven.

Berlijn maakt zich momenteel op voor de viering van de val van die Berlijnse Muur die plaatsvond op 9 november 1989. Al het gehele jaar zijn er tentoonstellingen over de Muur met enkele evenementen rond komende 9 november als hoogtepunt.

De Muur is voor Berlijn big business. Zeker nu nog na 20 jaar val van die muur. Dagelijks komen vele toeristen naar Berlijn waarbij een bezoek aan markante punten en/of overblijfselen van die muur niet mogen ontbreken op het programma.

Bij het rondtoeren door Berlijn stuitten we op de boomwoning van Osman Kalin. Een merkwaardig bouwwerk met een merkwaardige historische achtergrond.




Auf Wiedersehen!
Kees

1 opmerking:

Astrid zei

Kijk aan, dat is lang geleden. En gevonden via twitter, de wereld is klein ;-) Dus je woont in Duitsland. Tja, daar flirten wij ook wel eens mee, zo dicht bij de grens, maar tot nu toe is die stap me te groot.
Ik ben wel besmet met het Berlijnvirus, wat een mooie stad. En natuurlijk wordt er dan veel over geblogd. Ben benieuwd of je er nog verrassende dingen tegen komt!