donderdag 22 november 2007

Duitsland nu op de 1e plaats als vakantieland!

Duitsland heeft Frankrijk verdrongen als meest favoriete vakantieland voor Nederlanders. Dat melden diverse media zoals Elsevier en de Volkskrant. De berichten baseren zich op het nieuwste ContinueVakantieOnderzoek (CVO). Het CVO is één van de belangrijkste marktonderzoeken op het gebied van toerisme in Nederland. Het bestaat sinds 1980 en wordt uitgevoerd door NBTC - NIPO Research. Dit is een joint venture van marktonderzoeksbureau TNS Nipo en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Ik meldde enige weken geleden al dat Duitsland populair is onder Nederlandse vakantiegangers. De cijfers van toen (een 2e plaats voor Duitsland) zijn nu dus achterhaald door die van het CVO.

Als belangrijke punten voor die stijging naar de 1e plaats worden het verbeterde imago van Duitsland genoemd en de goedkopere prijzen. "
In 2007 zijn zo’n 17,6 miljoen buitenlandse vakanties ondernomen; een stijging van 800.000 vakanties ten opzichte van 2006. Voor het eerst sinds vele jaren voert Duitsland de toptien van buitenlandse vakantiebestemmingen aan. Duitsland passeert hiermee Frankrijk dat het aantal vakanties licht zag dalen (-3%)", aldus het bericht van het NBTC.

Onze Oosterburen hebben de laatste jaren hard gewerkt aan een beter imago. Het wereldkampioenschap voetballen heeft daar een zeer belangrijke bijdrage aan geleverd. Duitsers hebben zich toen van hun beste kant laten zien. Sterker, zelfs de Duitsers zelf waren verrast over hun eigen enthousiasme en het effect daarvan op de rest van de wereld.
de goedkopere prijzen gaan niet voor alles op. Duitse campings kunnen aardig aan de prijs zijn, maar uit eten is er zeker goedkoop. En ook de prijs/kwaliteitsverhouding in de hotelsector is prima. En dan heb ik het nog maar niet over de fantastische natuur/landschappen, goede wandelmogelijkheden en de mooie steden en dorpen.

Voor een vakantie in Duitsland kun je je dus niet zo snel een buil vallen!

Auf Wiedersehen. Kees!


(foto: Heidelberg, zomer 2007, Copyright Messer/Scotscorner)

Geen opmerkingen: