woensdag 11 augustus 2010

Duitse spoorwegen viert feestje

De Duitse Spoorwegen (Deutsche Bahn of Die Bahn, afgekort DB) viert dit jaar haar 175ste verjaardag. Reden dus voor een feestje met diverse activiteiten. Zoals een jubileumtentoonstelling in het nationale spoorwegmuseum in Nürnberg, stationsfeesten in enkele grote steden en ritten met stoomtreinen. En de DB zou de DB niet zijn als het feestje gepaard gaat met diverse speciale treinkaartjes. Want daar is de Duitse Spoorwegen goed in, een divers aanbod aan tickets. Oké, het enorme aanbod maakt het kiezen van het juiste treinkaartje wat lastig maar wie de moeite neemt kan voor weinig geld door Duitsland treinen. En die kaartjes zijn allang niet meer alleen te koop aan het loket of de automaat. Die Bahn kent al jaren een zeer goede website waar men zelf treinreizen plannen, zitplaatsen reserveren en tickets boeken kan.

Sinds mei zijn er enkele Jubileumstickets te koop in het kader van het 175 jarige feest. Zo is er het ‘175 uren ticket’ waarmee men voor 175 Euro 175 uur onbeperkt in alle treinen door heel Duitsland reizen kan. Het ticket is nog tot eind augustus te koop en te gebruiken (let op: 31 augustus is de laatste dag waarop het kaartje gebruikt kan worden!).
Ik heb gekozen voor de ‘Jubileumpas’ die één maand geldig is en waarmee ook onbeperkt getreind kan worden in alle treinen 2e klasse van de Duitse Spoorwegen. Het ticket kostte me 300 Euro en is, in mijn geval tot eind augustus geldig. Een goede manier om eens wat Duitse steden en gebieden te bezoeken waar ik anders niet zo snel aan toe kom.

Als extraatje kunnen bezitters van zowel het ‘175 uren ticket’ als de ‘Jubileumspas’ ook op 7 december onbeperkt met de trein reizen dat is namelijk de dag, 175 jaar geleden, dat de eerste trein in Duitsland reed. En dat was de Adler tussen Nürnberg en Fürth.



Auf Wiedersehen
Kees




(lees de voorwaarden van de jubileumtickets! Foto: Intercity rijdt richting Berlin Hauptbahnhof, foto genomen bij S-bahnstation Berlin Bellevue. Foto Copyright Kees Westerkamp, 2010)

Geen opmerkingen: