maandag 16 augustus 2010

München, deel 1: Bijzondere producten en luxe levensmiddelen

Na een bezoek aan het rustige Bamberg en Passau, heb ik het weekend in München verbracht. Het hele jaar door een toeristische trekpleister voor mensen uit de gehele wereld. En niet onterecht. München biedt veel musea, interessante winkels en uiteraard de onvermijdelijke lederhosen en biergartens. Met als hoogtepunt het Oktoberfest en de kerstmarkten.

Wie in München op bezoek is moet beslist even gaan kijken bij de winkels van Dallmayr en Manufactum. Een genot voor iedereen die van bijzondere producten of luxe levensmiddelen houdt.

Dallmayr is onder het Duitse publiek vooral bekend van de koffie. Het merk heeft alleen in München een zeer luxe levensmiddelenwinkel (vergelijkbaar met de levensmiddelenafdeling van het luxe warenhuis KaDeWe in Berlijn). Bij Dallmayr krijg je de meest bijzondere paté- en zalmsoorten. En tegen prijzen die u en ik niet kunnen betalen. Voor 100 gram paté leg je snel 32 Euro op tafel. Maar ook voor vleeswaren, brood, wijn en chocolade kan men bij Dallmayr terecht. Echt een aanrader om even door de winkel te lopen en je te verbazen over het aanbod en vooral de prijzen.

Manufactum is van een geheel andere orde. Dit bedrijf heeft winkels in een aantal grote Duitse steden. Men is gespecialiseerd in producten waarvan je dacht dat ze niet meer bestonden. Zoals Oma’s borstbollen van WyCam, warme wintersokken van kamelenhaar, kroontjespennen en nog veel meer bijzondere zaken. Het aanbod is enorm en staat in een dikke catalogus die je kunt meenemen. Niet goedkoop maar als je iets bijzonders zoekt voor in huis, keuken, kantoor of tuin kun je bij Manufactum terecht.


Zowel Dallmayr als Manufactum liggen in de Dienerstrasse (nabij het Münchener Rathaus).

Auf Wiedersehen.

Kees

Geen opmerkingen: